top of page

Hey, hallo!

Als solo mama wilde ik vanaf het prille begin heel open zijn over het feit dat Fenn, mijn zoontje, een donor heeft en geen papa. Op zoek naar kinderboeken die dit op een liefdevolle en luchtige manier konden overbrengen, stuitte ik echter op een leegte in de beschikbare literatuur als het gaat om de diversiteit. 

hoe het begon..

Mijn naam is Diet Hendriks, avontuurlijke en reislustig en een vleugje eigenwijs. Naast mijn rol als trotse moeder van Fenn ben ik ook een zelfstandige verzuimadviseur en tegenwoordig ook kinderboekenschrijver! 


Op mijn 39e, alleenstaand en met een kinderwens, besloot ik het het moederschap alleen aan te gaan. Gedurende mijn zwangerschap ontstond de behoefte om mijn toekomstige zoontje op een speelse manier uit te leggen waarom er geen papa in ons leven was.


Met een achtergrond in grafisch ontwerp besloot ik, toen ik niet vond wat ik zocht, zelf aan de slag te gaan. Mijn creatieve brein ging in overdrive, en ik begon met schetsen. Tijdens dit proces viel me op dat er een gebrek was aan diversiteit in kinderboeken. Daarom nam ik het besluit om niet alleen te schrijven over het leven van een solo mama met een donorkindje, maar over alle mogelijke gezinsvormen. Al snel maakte ik kennis met Iris van Hassel. In haar zag ik iemand die mijn schetsen kon omzetten in prachtige illustraties. 

 

Dit puzzelboek is bedoeld voor alle kinderen, ongeacht hun gezinssamenstelling: met een papa én een mama, één papa of één mama, of met twéé papa's of twéé mama's. Er zijn te weinig boeken waarin elk kind zichzelf en zijn eigen gezinssituatie kan herkennen.


Het is van onschatbare waarde om kinderen op deze leeftijd te laten zien dat

gezinnen achter elke voordeur verschillend kunnen zijn, en dit boekje biedt een

prachtige gelegenheid om dat te ontdekken.


Dit bijzondere boekje is gericht op de leeftijdsgroep van 0 tot 4 jaar, een cruciale

periode waarin kinderen hun wereldbeeld vormen, patronen herkennen en

associaties leggen.

Met mijn zoontje op reis in Portugal
bottom of page